Inloophuis de Vlaardingse Boei

Stichting Inloophuis de Vlaardingse Boei werd in 2017 opgericht door betrokken Vlaardingse burgers.

Het idee voor een inloophuis ontstond bij de fietsmannen van Gedreven4SUC6, die zich inzetten voor het verzamelen van geld voor mensen en instellingen die te maken krijgen met kanker. Samen met de Stichting de Sjaak Foundation zijn activiteiten ontwikkeld om een startkapitaal voor het inloophuis bijeen te halen. Op 7 juli 2017 resulteerde dit in de opening van het inloophuis aan de Hoogstraat 168 in Vlaardingen. Het vijfjarig bestaan in juli 2022 werd gevierd met een volle week van activiteiten en op donderdag 7 juli 2022 een receptie.

Gasten van de Vlaardingse Boei vinden tijdens de periode van ziekte en daarna veel steun bij andere mensen die zich in eenzelfde situatie bevinden. De Vlaardingse Boei is een plek waar mensen in en uit de omgeving van Vlaardingen de gelegenheid hebben om samen te komen op een plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen, maar ook de gedachten even kunnen verzetten tijdens verschillende activiteiten.

Doe Café
Speciaal voor gasten die graag iets om handen hebben tijdens een kop koffie en een praatje is er op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur het Doe Café. Neem je eigen (hand)werk mee of schuif aan bij een puzzel. Of laat weten wat jij graag zou willen doen aan tafel bij de Vlaardingse Boei, Hoogstraat 168.
De volledige agenda is te vinden via: http://www.devlaardingseboei.nl/.