Informatiebijeenkomst voor nierpatiënten, familie, vrienden en geïnteresseerden op dinsdag 31 januari in Franciscus Gasthuis

Komt een nierpatiënt in aanmerking komt voor een niertransplantatie? Of heeft hij of zij juist vragen over het doneren van een nier aan uw partner, een familielid of een onbekende?

Het is belangrijk om als nierpatiënt goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden, risico’s en de operatie. Daarom organiseert Franciscus Gasthuis & Vlietland in samenwerking met Erasmus MC een informatieavond voor zowel de nierpatiënt, als voor familie, vrienden of andere geïnteresseerden. Tijdens deze informatieavond worden de deelnemers samen met hun familie of naasten ingedeeld in een groepjes. Elk groepje sluit iedere 12 minuten bij een andere specialist aan om informatie te ontvangen en vragen te stellen.

Het programma bestaat uit verschillende rondes:
– Wegwijs door de transplantatie en donatie
– Doneren en transplanteren: wat zijn de mogelijkheden?
– Getransplanteerd of gedoneerd: wat nu?      
– Alles over de operatie
– De weg naar en na transplantatie en donatie
– Beleving en praktische zaken
– Patiënten-panel

Datum: dinsdag 31 januari 2023. Tijd: 19.00 – 21.30 uur (inloop 18.45 uur). Locatie: Franciscus Gasthuis (Kleiweg 550, Rotterdam in Assisi Plaza (begane grond). Men kan zich aanmelden via niertransplantatie@franciscus.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Graag in de mail vermelden met hoeveel personen men naar de bijeenkomst komt.