In de voetsporen van Zarafa

MAASSLUIS – Een originele reisgids en een mooie aanvulling bij de roman ‘Kom Atir, kom’. Vanuit Marseille neemt Agnita de Ranitz de lezer mee langs de meest bijzondere plekjes waar Zarafa gepasseerd is. De triomfboog van Port d’Aix (in 1827 nog in de steigers), het dorpje Orgon waar de giraffe een op maat gemaakte jas kreeg, de akkers rond Chagny… Elke etappe begint met een verwijzing naar hoofdstukken uit Kom Atir Kom, zodat je de route uit de roman naast de route van de reisgids kunt leggen.

In 19 routes reis je van Marseille naar Parijs. Die etappes zijn niet te lang. Op een of meerdere dagen kan je als reiziger een traject uitvoeren, alles is natuurlijk afhankelijk van je eigen planning. Je kunt je er ook uitstekend mee vermaken als je niet op reis gaat, dus wanneer je hem gewoon vanuit je luie stoel leest. Of wanneer Agnita er zelf over verteld!

De reisgids In de voetsporen van Zarafa is een mooie aanvulling bij de roman… of is het omgekeerd? In 1827 kreeg kreeg koning Karel X een giraffe van de pasja van Egypte, een bijzonder diplomatiek geschenk. Zarafa, de giraffe, werd verscheept naar Marseille. Vandaar uit volgde een bijzondere voettocht naar Parijs, een reis die 42 dagen duurde. Dit verhaal, gebaseerd op historische feiten en knap aangevuld met een vleugje fictie, werd vorig jaar opgetekend door Agnita de Ranitz in de roman Kom Atir Kom.

Lezing en signeersessie Agnita de Ranitz op zaterdag 11 september in de Bibliotheek Maassluis, inloop 16.00 uur, lezing 16.30 uur met aansluitend signeren van haar nieuwste uitgave ‘In de voetsporen van Zarafa’.

Toegang: gratis – kaartjes te reserveren via www.debibliotheekdeplataan.nl, telefonisch 085 043 67 41 (optie 1) of aan de balie in de Bibliotheek de Plataan.