‘Ik kan me weer echt molenaar voelen’, Aeolus gaat weer op de wind malen door winnen Molenprijs

Het is feest bij Molen Aeolus. De Molenprijs 2023 is binnen en de €100.000 die dat oplevert komt goed van pas. Arjen van Duivenbooden, voorzitter van Stichting Exploitatie Molen Aeolus, kan zijn geluk niet op. “Het plan ligt al klaar. Nu kunnen we aan de slag!”

Ook voor molenaar Peter van der Windt is het een heugelijk moment. “Heel leuk! Ik kan me weer echt molenaar voelen. Ik kan weer met de wind malen en niet met een motortje. Nu draait hij wel, maar hij doet eigenlijk niet zoveel.” Van Duivenbooden had er het volste vertrouwen in, totdat ze onderweg waren naar de prijsuitreiking. “We dachten wel boven de 20.000 stemmen te zitten. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 12.000 stemmen, de nummer twee had 10.000 stemmen. Het was toch wel een beetje nijpend.”

Het plan ligt dus al klaar en de molen weet heel goed wat er met de €100.000 gaat gebeuren. “Nieuwe molensteen, nieuw houtwerk”, aldus Van der Windt. “We hebben een mooie en grote molen, maar je kan er niks mee. Het was een beetje afbouwen, maar nu zitten we weer in de lift. Dus dat geeft de burger weer moed!”