Horecaondernemer Herman Hell © Privéfoto

Horecaondernemer Herman Hell: ‘De regering biedt de horeca geen perspectief’

Horecaondernemer Herman Hell, eigenaar van onder meer de Hofnar, is zeer teleurgesteld in het coronabeleid van de regering. “De horeca is wel een grote werkgever, maar slechts een klein deel van de economie en dat maakt ons een makkelijk slachtoffer. Er is nog steeds geen zicht op een heropeningsdatum en we moeten ons afvragen of we wel open willen met de huidige voorwaarden”, aldus Hell.

In het programma Vlaardingen Vandaag gaf de horecaondernemer ook aan de maatregelen onlogisch en oneerlijk te vinden. “Pretparken, winkels en musea zijn wel open en de gemaakte coronamaatregelen worden daar niet altijd correct gehandhaafd. Het is aan horecaondernemers niet langer uit te leggen dat de Efteling wel open is, terwijl er in onze branche helemaal niets open mag zijn. Het aandeel van de horeca in het aantal besmettingen was minimaal toen we nog open waren. Toch moet onze hele branche dicht en is er onvoldoende compensatie”, schetste een teleurgestelde Hell.

“Qua reserves zitten wij in een vrije val en het einde is in zicht.” En dat geldt volgens Hell niet alleen voor zijn zaken. “De totale horeca staat onder enorme druk en er zullen betere compensatiemaatregelen moeten komen om faillissementen te voorkomen.”

Beluister hier het hele gesprek met horecaondernemer Herman Hell: