Hoopvol over Zomerterras in 2021

Door corona ging het vorig jaar niet door, maar de organisatie van het Zomerterras is hoopvol dat het Vlaardingse zomerfestival dit jaar wél doorgaat. “13 augustus zal het moeten gaan beginnen. 12 augustus weten we pas zeker of het door zal gaan“, vertelt organisator Frank Tomeï in Vlaardingen Vandaag.

“We gaan uit van vier scenario’s.”, aldus Tomeï. “Ons uitgangspunt is een normaal festival zoals we het kennen, met bands uit het binnen en buitenland. Het tweede scenario is dat we een festival met maatregelen hebben, dus op anderhalve meter en met eventuele andere aanpassingen. Als dat niet mogelijk is, stellen we het festival uit. Maar we willen geen Zomerterras in de herfst, dus als dat de enige optie is, gaat het helaas wederom niet door.”

Toch overheerst de positiviteit bij Tomeï. Volgens de organisator is de invulling van het programma al in gang gezet. “Veel binnenlandse artiesten die we voor vorig jaar hadden geregeld, hebben we voor dit jaar bereid gevonden. Voor bands uit het buitenland hebben wij het proces op pauze gezet, want we weten natuurlijk niet of die naar Nederland mogen komen.”

Luister hier het hele gesprek met Frank Tomeï in Vlaardingen Vandaag: