Hoogendijk weer fractievoorzitter: ‘Wij willen niet dat oude simpele politieke gedoe van 1817’

Frans Hoogendijk is wederom fractievoorzitter van ONS.Vlaardingen. Hij vertelde in het programma Vlaardingen Vandaag dat de huidige fractievoorzitter Gilles Pappers het niet zag zitten om in het komende jaar, voorafgaand aan het verkiezingsjaar in 2022, deze rol te blijven vervullen.

“Er zal niet veel veranderen onder mijn voorzitterschap. Gilles en ik werkte heel nauw samen en er was geen discussie over het politieke leiderschap.” Wel gaf Hoogendijk aan dat hij in de gemeenteraad meer aan het woord zal komen, aangezien de fractievoorzitter deze taak nu eenmaal heeft. Ook benadrukte Hoogendijk nogmaals op lokaal niveau niet te geloven in coalitie versus oppositie. “Dit leidt alleen maar tot wantrouwen en wij van ONS.Vlaardingen zijn nog steeds voorstander van een breed gedragen raadsprogramma. Wij willen dat en niet dat simpele oude politieke gedoe van 1817.”

Code Oranje
Raadslid Josette Hogewoning van ONS.Vlaardingen gaat de komende tijd werkzaamheden verrichten voor de Tweede Kamerverkiezingen voor Code Oranje. Frans Hoogendijk gaf aan deze partij zeer interessant te vinden en zeker zijn stem aan deze partij te geven. “De overtuigingen van Code Oranje sluiten goed aan bij die van ONS.Vlaardingen”, aldus Hoogendijk. “Politiek moet niet gaan over de Vlaardingers maar met de Vlaardingers.”

Beluister hier het hele gesprek met Frans Hoogendijk over zijn benoeming tot fractievoorzitter: