beeld: gemeente Vlaardingen

Hoofdingang Oeverbos komende 5 maanden dicht

De bouw van twee windturbines is de oorzaak van de afsluiting van de hoofdingang van het Oeverbos, gelegen aan de Maassluissedijk. De afsluiting wordt volgens de gemeente gedaan om de veiligheid van de bezoekers van het bos te waarborgen. Het is dan niet mogelijk om er met de auto te komen.

De toegang voor auto’s is op 24 juli afgesloten meldt de gemeente. De turbines hebben een ashoogte van 80 meter. De wieken zelf zijn 50 meter lang. De gemeente omschrijft het zelf als een ‘grote operatie’. De grote delen worden gedurende twee nachten, aan het einde van augustus, aangevoerd. Naar schatting duren de totale werkzaamheden maximaal 5 maanden. Het is volgens de gemeente afhankelijk van het weer deze winter. Men kan nog wel met de fiets of te voet via andere ingangen het bos betreden.

Afsluiting hoofdingang

De totale afsluiting van de parkeergelegenheid heeft te maken met de combinatie van grote materialen en bouwverkeer. Dat mixt niet goed met recreatie. Onder het mom van ‘veiligheid boven alles’ is er dus besloten dat gedeelte af te sluiten.

Het openbare bos, wat weinig bomen telt maar op zomeravonden wel wordt bezocht, is door de jaren heen aan veel verandering onderhevig geweest. Op meerdere plekken is om het bos heen gebouwd, enerzijds voor de Blankenburgverbinding, anderzijds voor een andere windturbine.

Naaktrecreatie


Op warme zomeravonden doet het bos ook dienst als barbecuelocatie en officieel is het ook een naaktstrand. Hoewel het bordje is weggehaald door Staatsbosbeheer omdat het terrein er te open bij lag voor naturisten.

Niet iedereen is fan van het bos als naturistenlocatie. Een recensie op Blootkompas.nl, een site voor naturisten, vindt het publiek er maar matig: “Het is een leuke plek om naakt in de zon te liggen, alleen jammer dat er bijna alleen mannen komen. En die zijn allemaal op jacht naar seks, het gebeurt open en bloot.”