Hockeyers vragen om nieuwe kleedkamers, maar volgens gemeenteraadslid douchen ze helemaal niet

Niet kunnen douchen na een hockeywedstrijd. Voor leden van hockeyclub Pollux is het vaak de realiteit. Daarom ligt er nu een aanvraag bij de gemeente om meer kleedkamers en dus extra douches op het terrein van de hockeyclub te realiseren.

Tijdens een overleg in de raadscommissie kwam er tegenstand op het plan dat meer dan een half miljoen euro moet kosten. Een aantal raadsleden twijfelen namelijk over de noodzaak van de nieuwe kleedkamers. Zo stelde raadslid Huis in ’t Veld dat hockeyers aankomen in wedstrijdkleding en in dezelfde kleding ook weer naar huis gaan, zonder te douchen.

‘Hockeyers douchen wel’

“Dat zal misschien twintig jaar geleden wel het geval zijn geweest, maar tegenwoordig doucht toch wel negentig procent van de senioren na de wedstrijd”, zegt hockeyer Lars van der Zwan net na zijn wedstrijd, terwijl hij wacht tot de enige herenkleedkamer vrij is.

Niet alle raadsleden zijn zo stellig als Huis in ’t Veld. Zo stelt SP-raadslid Willem de Man dat mogelijk het hele complex vernieuwd moet worden, in plaats van alleen het bouwen van extra kleedruimte. “650 duizend euro is een hoop geld, dus daar zijn we kritisch op. Aan de andere kant is het ook een kwestie of dit gebouw het nog jaren volhoudt. Dus we zijn wel kritisch, maar misschien is er wel meer geld nodig om een nieuw gebouw neer te zetten.”

Donderdag praat de gemeenteraad verder in de commissie over de nieuwe kleedkamers voor Pollux. De spelers hopen er op dat het geld voor de kleedkamers er wel komt. “De faciliteiten zijn achtergebleven met het aantal leden. Het lijkt mij logisch dat wij dan nieuwe kleedkamers verdienen”, aldus hockeyer Louis Jansen.