Hier op de Holysingel moet een rotonde komen, die hardrijders aanpakt

StadsBelangen Vlaardingen is met een initiatiefvoorstel gekomen om tussen de Frederik Hendriklaan en de Robert Schumanring een rotonde aan te leggen. Ter hoogte van locatie Drieën-Huysen van de Zonnehuisgroep moet de rotonde komen, inclusief een weg naar de Louise de Colignylaan.

“Het helpt om snelheid te verminderen en het geeft een tweede ontsluitingsweg voor de wijk”, aldus steunraadslid Jorn van der Bie. Bij een brand bij bowlingcentrum Dok 99 in december 2020 stond de enige ontsluitingsweg van de wijk vol met hulpdiensten. Daardoor kon niemand de wijk in of uit, vertelt Van der Bie. “Moeders wilden naar hun kinderen, maar dat kon niet. Door deze weg kan dat probleem worden opgelost.”

‘Nog steeds iedere avond een racepartij’

Maar te hard rijden is volgens Van der Bie het grootste probleem op de Holysingel. “Ik sprak iemand bij de Zara-boom (hyperlink) en die zegt dat het nog steeds iedere avond een racepartij is. Bewoners klagen er al jaren over.” Deze rotonde gaat volgens Van der Bie dus straatraces tegen. Een straatrace werd Zara Philip in juni 2022 fataal. “Deze rotonde zou een oplossing kunnen zijn voor de hele Holysingel.”

Het college wil nog niet reageren op het initiatiefvoorstel. Zij wachten de raadscommissie waarin het voorstel besproken wordt af. Binnen twee maanden neemt de gemeenteraad een besluit over dit initiatief.