Het nieuwe Vriendenpad maakt Vlaardingse natuur toegankelijk

De Federatie Broekpolder heeft met de hulp van verschillende organisaties en de gemeente een nieuwe wandelroute aangelegd. De natuurfanaten hebben op deze manier een pad gemaakt door de woeste Broekpolder zodat eenieder daar van de rust kan genieten. Van stromende beekjes met ijsvogels en loslopend vee tot bloeiende lindenbomen en populieren.

Paul van Vugt, bestuurslid van de Federatie Broekpolder doet niets liever dan door de polder struinen. Hij merkte met zijn kameraden op dat niet iedereen die wildernis durft te betreden. Zo zou het makkelijk zijn om er verdwaald te raken of vast te lopen in natte ondergrond.

Met de Federatie lobbyde hij bij de gemeente terwijl zij ondertussen paden maakten en bruggetjes bouwden. En nu werpt het harde werk vruchten af: vandaag opent het Vriendenpad. De route is vernoemd naar de Stichting Broekpoldervrienden, die financieel heeft geholpen met de verwezenlijking van het pad. De gemeente faciliteert de paaltjes die de wandelaars wegwijs maken.

Wandelaars kunnen de route beginnen bij het Klauterwoud en kiezen tussen wandelingen van verschillende lengtes. Alle onderdelen van de route hebben bijzonderheden. Zo heeft het Steurpad laag hangende lindenbomen die als een boog boven het pad hangen. Verderop is zijn beekjes en meertjes met ijsvogels en zelfgemaakte bruggetjes. Onderweg zijn op meerdere plekken uitrustplekken.