Het Hemels Filmfestival 2023

In de eerste twee weken van februari vindt in Vlaardingen het zogenaamde Hemels Filmfestival weer plaats. In 2022 werd de eerste editie georganiseerd. Dat smaakte naar meer. De films worden verspreid over Vlaardingen vertoond.

Vier bijzondere films die ieder hun eigen invalshoek hebben op zaken die belangrijk zijn in het leven. “Wij vinden het mooi om de deuren van de diverse kerkgebouwen eens op een andere manier open te kunnen zetten”, aldus Bram van der Staaij uit de Westwijk, één van de initiatiefnemers van het festival. Er is bewust gekozen voor heel verschillende films, zodat er voor elk wat wils is. De toegang voor een filmavond is 10 euro waarmee de bezoeker voor twee personen toegang heeft. “Maar alleen komen mag ook, je betaalt dan gewoon 5 euro”, aldus Van der Staaij. Na de film kunnen bezoekers, als zij dat willen, met een glas fris of wijn nog even de film laten indalen.

Dinsdag 7 februari, Bethelkerk, Verkadesingel, “A Yak in the Classroom”
Vrijdag 10 februari, De Windwijzer, Schiedamseweg, “The Two Popes”
Dinsdag 14 februari, Rehobothkerk, Billitonlaan, “Hors Normes”
Vrijdag 17 februari, Kercentrum Holy, Reigerlaan, “Into the Wild”

Voor meer informatie over het festival en de films: https://www.dewindwijzer.nl/. Alle films starten om 20.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wel prettig: hemelsfilmfestival@gmail.com.