De Vlaardingse Football Club (VFC) heeft sinds 2018 maar liefst 320 zonnepanelen op het dak, onder andere dankzij steun van het Fonds. | Foto: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Het Fonds steunt verduurzaming sportverenigingen

Sportverenigingen hebben meer en meer te maken met dalende sponsorinkomsten en bezuinigingen, terwijl de kosten blijven stijgen.

Energieverbruik is een belangrijke kostenpost waarop vaak nog veel kan worden bespaard. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ondersteunt al jaren sportverenigingen met een energiescan die kostenbesparende en duurzame aanpassingen oplevert. Door de stijgende energiekosten krijgen veel sportverenigingen met een enorme energierekening te maken. Het Fonds wil daarom nu verder inzetten op het doorvoeren van duurzame maatregelen. Afhankelijk van de club, kan een vereniging op die manier bijna energieneutraal worden, of zelfs helemaal van het gas af.

Voor deze investeringen kunnen sportverenigingen nu een aanvraag doen bij het Fonds. Directeur John Massaar: “Het Fonds is bereid 50% met een maximum van € 75.000 te betalen. Als de clubs deze bijdrage combineren met andere subsidieregelingen, worden deze investeringen snel haalbaar. Door de sportverenigingen (en hun vrijwilligers) met advies en een bijdrage grotendeels te ontzorgen, hopen we dat nog meer clubs de stap maken om (verder) te verduurzamen. We nodigen hen dan ook van harte uit om met het Fonds hierover in gesprek te gaan.”

Via www.fondssv.nl kan je met hen in contact komen.