Wethouder Lianne van Kalken en museumdirecteur Léanne Selles bij de feestelijke bouwdoeken

Herbouw Museumpaviljoen in januari van start

In januari 2023 zal worden gestart met de herstelwerkzaamheden van het paviljoen tegenover Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade.

Een jaar geleden heeft een brand het pand gedeeltelijk verwoest. Het museum, eigenaar van het pand, heeft nadat de verzekering het schadebedrag had vastgesteld een plan voor herbouw ontwikkeld. In dit plan is een aantal verfraaiingen bedacht, waardoor het paviljoen een frissere en meer transparante uitstraling krijgt. Ook zal het dak worden voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand gasloos verwarmd kan worden.

Recent is overeenstemming bereikt met Aannemingsbedrijf A. van der Lugt uit Vlaardingen. Afhankelijk van levertijden en weersomstandigheden hoopt de aannemer de werkzaamheden voor 1 mei te hebben afgerond.

Intussen heeft het museum, in overleg met diverse belanghebbenden uit de stad, nagedacht over een nieuwe en passende bestemming voor het pand. De onderhandelingen met een nieuwe huurder zijn in een vergevorderd stadium. Hierover zal in januari meer duidelijkheid komen.