Helpen maakt happy

Damla (16), Meyaz (20) en Ahmed (23) zijn iedere dinsdagmiddag bij Casa Nova in Vlaardingen om met de Oekraïense jongeren daar iets te ondernemen. Voetballen, een spelletje, knutselen, dansen, picknicken, het kan van alles zijn. Meyaz en Ahmed doen dit omdat ze meedoen met het Vrijwillig Traineeship. Damla ging hen vorig jaar al voor en ondersteunt nu als jongerencoach projectleider Yasemin Varol. Casa Nova is een bijzondere, maar dankbare plek voor het traineeship.

Het Vrijwillig Traineeship is een proeftuin van de maatschappelijke diensttijd van het ministerie van VWS met als doel jongeren maatschappelijk te betrekken en te motiveren om vrijwilligerswerk te doen. Het Vrijwillig Traineeship in Vlaardingen is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die zich voor een periode van zes maanden voor ongeveer twee tot vier uur per week willen inzetten. In die periode gaan ze aan de slag bij twee of drie maatschappelijke organisaties. Een speciale jongerencoach zoals Damla zorgt voor begeleiding en coaching. Voor Meyaz en Ahmed is Casa Nova de eerste plek waar ze vrijwilligerswerk doen. Hoe leuk ze het ook vinden om met de kinderen om te gaan, ze verheugen zich ook op een nieuwe organisatie en hun MBO-opleiding waar ze binnenkort mee gaan starten. 

Lijkt het Vrijwillig Traineeship je wat, ook meehelpen bij Casa Nova? Ga naar klikvrijwilligers.nl/vrijwillig-traineeship-20 of bel naar (010) 248 4000.

Bron: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Helpen_maakt_happy