Helpen bij invullen belastingaangifte

Inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met een laag inkomen kunnen gratis hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. De Sociaal Raadslieden van Minters zoeken vrijwilligers die hierbij willen ondersteunen.

De Belastinginvuldagen vinden plaats van 14 tot en met 23 maart 2023. Als vrijwilliger help je inwoners stap voor stap de aangifte in te vullen en de gegevens te controleren.

Voordat de Belastinginvuldagen beginnen, volg je thuis online een training van de Belastingdienst. Daarnaast geven de Sociaal Raadslieden zelf ook nog een speciale (trainings)ochtend over de belastingaangifte op de locatie in Vlaardingen. Zo kan je de inwoners goed ondersteunen!

Tijdens een Belastinginvuldag sta je er als vrijwilliger niet alleen voor. Je werkt samen met een andere vrijwilliger aan een tafel en er zijn voldoende Sociaal Raadslieden van Minters aanwezig om je te ondersteunen. Tussendoor is er ruimte voor een koffie- of theepauze en de lunch wordt verzorgd.

De aangifte-invulhulp wordt door inwoners altijd enorm gewaardeerd. En ook de vrijwilligers zijn enthousiast, velen komen elk jaar weer helpen. Maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Dus vind je het leuk om in de periode van 14 tot en met 23 maart 2023 mensen te helpen met het invullen van de belastingaangifte of wil je meer informatie, mail dan naar: sociaalraadslieden@minters.nl.