Heeft de Vlaardinger energietoeslag nodig?

De gemeente Vlaardingen betaalt voor eind oktober al de energietoeslagen uit aan een deel van de mensen die daar recht op hebben. Dit bedrag zal net als vorig jaar €1300,- zijn.  In tegenstelling tot Schiedam krijgen jongeren en studenten géén energietoeslag. En daar zijn de bewoners van Vlaardingen het niet mee eens. “Ik vind dat echt een probleem, ze hebben het vaak krap en verdienen helemaal niet veel”, zegt een voorbijganger.

Volgens een andere voorbijganger zijn de energiekosten erg toegenomen. “Vorig jaar ben ik van 241 euro naar ruim 900 euro gegaan, dat hakt er wel aardig in.” De Vlaardinger probeert echter wel zo veel mogelijk te besparen. “Tussen de vijf en tien minuten douchen, de verwarming zo laat mogelijk aan, maar ik werk onregelmatig dus dat gaat soms wel lastig.”

Jongeren krijgen in Vlaardingen geen energietoeslag, zij moeten het doen met €400,- van DUO. Volgens een bewoner is dit niet genoeg en vindt dat de jongeren meer horen te krijgen. “De jongeren hebben het niet breed tegenwoordig. Als je een bijbaantje neemt om aan je kosten te voldoen, heb je minder tijd om te studeren. Dus het is belangrijk om deze groep wat extra’s te geven.”