Haringschubben voor bijzondere Vlaardingers uitgereikt en opgehangen

De haringschubben voor bijzondere Vlaardingers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet zijn vanmiddag uitgereikt en opgehangen. Op initiatief van Jos Lukassen (Stichting Haringkoppen Verbinden) werden vijf schubben vervaardigd. Genomineerden werden aangedragen na een oproep van Lukassen.

Bijzonder was de schub die werd opgedragen aan Rob de Jonge, de gebiedsmanager van de gemeente Vlaardingen die afgelopen februari onverwachts overleed. “Zijn passie was echt om de stad en zijn bewoners centraal te stellen”, vertelde zijn partner Willy Hazewindus.

De overige vier schubben werden uitgereikt aan al het verpleegkundig personeel van Vlaardingen, Miriam Kooijman van de Facebookpagina ‘Steun de lokale ondernemer’, Joyce Schuil-van der Weijden van de Stichting UP en Ronald Cordes, voormalig directeur van het Delta Hotel.

Beluister hier de korte impressie van het uitreiken en ophangen van de schubben:

v.l.n.r. Joyce Schuil-van der Weijden (Stichting UP), Miriam Kooijman (‘Steun de lokale ondernemer’), Jos Lukassen (Stichting Haringkoppen Verbinden), Willy Hazewindus (partner van Rob de Jonge) en Eric van der Ende (Soenda, namens al het verpleegkundig personeel in Vlaardingen)