Selma Mehmedbegovic, Jinan Hammouch en Nasrin Houtman kwamen met het idee om snoepjes van kokos te maken, die halal en vegan zijn én minder suiker bevatten.

Hackathon Lentiz | LIFE College en Food Innovation Academy

Aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven, dat was de insteek van de hackathon die op 14, 15 en 16 november plaatsvond in de moderne labs en proefkeukens van de Food Innovation Academy.

Zo´n vijftig jongeren uit het voortgezet onderwijs uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis verdiepten zich drie dagen lang in actuele vraagstukken die spelen in de levensmiddelenbranche. Bedrijven uit de regio leverden hiervoor opdrachten uit de praktijk aan en waren tijdens de hackathon aanwezig om vragen te beantwoorden. Docenten én studenten van de mbo-opleidingen van Lentiz | LIFE College begeleidden de verschillende werkgroepjes.

Rick van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep, is enthousiast: “Bij Lentiz zijn we voortdurend bezig om onze jongeren klaar te stomen voor de toekomst. Wij vinden het belangrijk om niet alleen vakkennis over te brengen, maar ook vaardigheden zoals onderzoekend leren, probleemoplossend denken, samenwerken en presenteren. Dat doen we altijd in samenwerking met bedrijven uit de regio. De hackathon sluit perfect aan bij hoe wij onderwijs willen geven.”

Het doel van de hackathon is om de innovatiekracht van jongeren in te zetten bij actuele thema’s en om jongeren kennis te laten maken met een nieuwe, andere manier van leren. Op de laatste dag presenteerden de verschillende teams hun ideeën aan de opdrachtgevers. De jury vanuit het bedrijfsleven koos het team van docent Ilse Koop tot winnaar: Selma Mehmedbegovic, Jinan Hammouch en Nasrin Houtman kwamen met het idee om snoepjes van kokos te maken, die halal en vegan zijn én minder suiker bevatten.