bron: stockfoto politie

Grote controle in de Vlaardingse Westwijk om de leefbaarheid te verbeteren

Woningen, auto’s, supermarkten en horecazaken in de Westwijk waren deze vrijdag onderhevig aan uitgebreid onderzoek van onder meer de politie, RET en de douane. De controle is bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Bij het preventief fouilleren zijn 3 messen ingenomen, zo meldt de gemeente.

Eén van de onderdelen van de controles was een onderzoek naar overbewoning in de wijk. In een bedrijfspand zijn vier illegalen gevonden. Ook de Belastingdienst is betrokken geweest. Zij troffen bijna 37 duizend euro aan openstaande bedragen aan. Er zijn ook auto’s doorzocht en er is door de politie bij bijna honderd mensen preventief gefouilleerd. Hierbij trof de politie twee klapmessen, één aardappelschilmesje en één zakje hennep aan.

Bij de verkeerscontrole zijn er volgens de gemeente 89 voertuigen, waarvan 50 scooters, gecontroleerd. Er zijn hierbij 33 boetes uitgedeeld voor bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs. De gemeente meldt ook een gestolen bestelbus in beslag te hebben genomen.

Bij de horeca en supermarkten controle zijn ook verschillende boetes en waarschuwingen uitgedeeld voor onder meer: hygiëne, gebrek aan allergeneninformatie en twee 15-jarigen medewerkers bij een horecazaak.