Brand bij Dok 99 in Vlaardingen-Holy

Grote brand bij bowlingcentrum Dok 99

Bij bowlingcentrum Dok 99 in Vlaardingen-Holy is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Rond een uur of één ’s middags signaleerde een voorbijganger dat er iets aan de hand was. In de loop van de middag nam de intensiteit van de brand af door de aanwezige brandweer.

De brand woedde al snel hevig in het achterste gedeelte, vlakbij de keuken. Er waren niet veel vlammen te zien, wel veel rookontwikkeling. Daardoor moest de naastgelegen Frederik Hendriklaan tijdelijk worden afgesloten. De schade lijkt mee te vallen, al zal de waterschade niet gering zijn. Een hoogwerker moest de brand van bovenaf intensief blussen.

Eigenaar Tom Fennema stond de hele middag met tientallen andere toeschouwers te kijken naar hoe de brandweer zijn werk deed. Hij kreeg een melding van netbeheerder Stedin van stroomprobleem binnen het pand. “Meer dan dat weet ik ook nog niet”, laat hij weten.

Over de schade en de gevolgen voor het pand is niet veel bekend. Tijdens de brand waren geen mensen in het gebouw aanwezig. Het bowlingcentrum was vanwege de coronamaatregelen de afgelopen drie weken gesloten.

Verslaggever Tjerk van der Ende over de brand en in gesprek met omstanders: