Grote billboards vormen openluchttentoonstelling over corona in Vlaardingen

Museum Vlaardingen heeft vandaag een openluchttentoonstelling over corona gelanceerd aan de Maasboulevard. Om voor de toekomst vast te leggen wat het betekent om tijdens deze corona-uitbraak in Vlaardingen te leven, zijn Museum Vlaardingen en Stadsarchief Vlaardingen ruim een jaar geleden gestart met het samenstellen van een zogeheten Vlaardingse Coronacollectie.

De acht grote billboards zijn niet te missen voor de Vlaardingers die een kijkje gaan nemen bij de Nieuwe Maas. Uit de grote hoeveelheid foto’s, filmpjes, nieuwsberichten en andere objecten is een selectie gemaakt. Inwoners van Vlaardingen hebben zelf veel informatie aangedragen. Daarnaast voerden Marleen Bos en Britt Planken gesprekken met Vlaardingers over de impact van corona op hun persoonlijke leven.

De tentoonstelling draagt de titel ‘5 haringen en 2 liter soep’ en verwijst naar het 5-haringenbord waarmee op de straten in Vlaardingen de anderhalve meter afstand werd uitgebeeld. De 2 liter soep verwijst naar het initiatief van De Windwijzer om soep aan te bieden.

Naast de imposante buitenexpositie aan de Maasboulevard is de totale selectie ook digitaal te bekijken op www.museumvlaardingen.nl/corona.