Gratis sporten voor Vlaardingse jeugd

Vanaf 15 maart worden er door Vlaardingse sportaanbieders verschillende clinics en toernooien georganiseerd waarbij kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met sport. Tot de meivakantie kunnen kinderen gratis kennismaken met kickboksen, voetbal, schermen, basketbal, handbal en dans. Daarnaast worden er verschillende toernooien georganiseerd, zoals het voetbaltoernooi, een volleybaltoernooi, een hockeytoernooi en een handbaltoernooi. 


De Kracht van Sport

Vlaardingen in Beweging gelooft in de Kracht van Sport. Kennismakingsclinics helpen kinderen om te kijken welke sport bij hen past en wat ze leuk vinden. Ook kunnen zij op deze manier de sfeer proeven bij de betreffende sportaanbieder. 

Een jeugdsporttoernooi stimuleert kinderen om in teamverband deel te nemen aan divers sportaanbod georganiseerd door sportverenigingen uit Vlaardingen. Bij een sportvereniging sport je samen, deel je samen winst & verlies en maak je vrienden voor het leven. Sportverenigingen spelen dus een belangrijke maatschappelijke rol. Maar bovenal is het gewoon heel erg leuk om in een schoolteam deel te nemen aan toernooien.

Als beweegmakelaar in Vlaardingen verzorgt ViB de promotie en inschrijving van de jeugdsportclinics en jeugdsporttoernooien. De sportaanbieders organiseren en verzorgen de sportactiviteiten. Dat zijn tot aan de meivakantie voor de clinics Premium Gym (kickboksen), CWO (voetbal), Trefpunt (schermen), Vlaardingen Captains (basketbal), SC Twist (handbal) en Goya Dance Studio (dansen). Voor de toernooien organiseren CWO, DVO’32, VFC, Victoria’04 en Zwaluwen gezamenlijk het voetbaltoernooi, Move4u het volleybaltoernooi, SC Twist  het handbaltoernooi en VMHC Pollux  het hockeytoernooi. 

Aanmelden

Doe vooral mee! Vooraf aanmelden is verplicht. Lees voor het aanmelden eerst de informatie op de website van Vlaardingen in Beweging via www.stichtingvib.nl/jeugdsport. Je kunt hier verder klikken voor de informatie over de jeugdsportclinics en jeugdsporttoernooien. Je vindt daar onder andere de locatie van de activiteit, de datum en voor wie de activiteit is. Klik daarna op de bijgevoegde link bij de activiteit om je kind(eren) aan te melden. Let op: de inschrijving voor het voetbaltoernooi is al gesloten.