Gloednieuwe sneakerwinkel binnen twee dagen getroffen door explosie

“Kaboem”, klinkt het zondagnacht rond half 3. Daarna is het oorverdovend stil bij de sneakerzaak in de Hoogstraat. De winkel op de Hoogstraat is gloednieuw. Op zaterdag werd de zaak feestelijk geopend met een ballonnenboog en een DJ. Twee dagen later komt de eigenaar vrij laconiek aanrijden om te kijken hoe zijn voordeur is opgeblazen.

“Het wordt steeds gezelliger hier op de Hoogstraat”, zegt een buurtbewoner cynisch. De ontploffing verbaast buurtbewoners niet. “We zijn niet verbaasd, maar schrikken is het wel.” Rond half drie ’s nachts klinkt er een harde klap in het centrum van Vlaardingen. De deur is kapot en de gevel is zwart van de roet.

Er raakte niemand gewond bij de ontploffing. En dat is misschien meer geluk dan wijsheid. Dat denken ook enkele buurtbewoners. “Het was een klap jongen, dat meen je gewoon niet.” De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

Hoodies en mini E-bikes

Op een video die door een bewakingscamera is gemaakt in de Hoogstraat zijn twee mannen met zwarte hoodies te zien. De eerste man heeft een tasje aan het stuur van zijn mini E-bike hangen. De ander loopt met de mini E-bike aan de hand. Even verdwijnen ze uit beeld, daarna klinkt er een harde knal en is er een lichtflits te zien. Aan Rijnmond laat een politiewoordvoerder weten dat de beelden onderdeel uitmaken van het onderzoek.

Opvallend is dat het gedeelte van de Hoogstraat waar de winkel zich bevindt, door de gemeente Vlaardingen in het binnenstadsplan aangemerkt is als transformatiegebied. Er kan dus een winkel gestart worden, maar de gemeente zet in op een woonfunctie in de straat. Dat maakt dat er veel woonhuizen rondom de getroffen winkel zitten.