Enkele bloemen op de plek waar woensdagavond het schietincident plaatsvond

Getuige schietincident: ‘Ik hoorde een knal. Vijf minuten later werd het slachtoffer gereanimeerd’

Bij het schietincident, dat woensdagavond plaatsvond aan de Patrimoniumdwarsstraat in het centrum van Vlaardingen, is een 26-jarige Vlaardinger om het leven gekomen. Dat heeft de politie inmiddels bekend gemaakt. In Vlaardingen Vandaag waren donderdag diverse omwonenden aan het woord om te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord.

“Mijn keukenraam kijkt precies uit op waar het gebeurde. Dus ik heb van begin tot eind alles meegemaakt”, vertelt een getuige. “Ik heb mensen vloekend weg horen rennen. Daarna heb ik een knal gehoord. Vijf minuten later werd het slachtoffer gereanimeerd.”

De politie maakte donderdag bekend dat het dodelijke slachtoffer een 26-jarige Vlaardinger is. Bronnen vertellen dat de man een bekende was in de drugswereld. De ruzie voorafgaand aan het incident heeft daar vermoedelijk mee te maken gehad.

Het incident heeft een grote impact op de hele buurt. “Het is net televisie.” De hele nacht was er bedrijvigheid met hulpdiensten, journalisten en andere belangstellenden. “Het gebeurde kwart over acht. ‘s Ochtends om half vijf ging de laatste auto pas weg”, vertelt de getuige.

Een andere getuige liep toevallig in de buurt op straat. “Ik hoor een paar knallen. Een auto rijdt hard achteruit en weg. Iemand in het zwart rent weg. De politie gaat erachteraan met zaklampen. Zij waren de hele tijd aan het schreeuwen en vuurden waarschuwingsschoten af. Daarna ben ik zelf weggelopen om ergens veilig te staan.”

De verdachte werd op de Potgietersstraat neergeschoten door de politie. De agenten hebben eerste hulp verleend, waarna de verdachte is vervoerd naar het ziekenhuis.

Beluister hier alle getuigenverslagen in Vlaardingen Vandaag: