Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS) tegen verkoop van rookwaar in supermarkten

Tweelingzussen Mahnoor en Mahrukh Raza voerden afgelopen week samen met andere geneeskundestudenten in het centrum van Rotterdam actie tegen de verkoop van rookwaar in supermarkten.

Mahrukh en Mahnoor Raza, artsen in spe en leden van GIDS, maken zich druk over het feit dat er elke dag in Nederland 70 kinderen beginnen met roken. GIDS is een studenteninitiatief vanuit het Erasmus Medisch Centrum dat zich inzet voor maatschappelijke projecten. Samen met GIDS hebben zij in het kader van Stoptober op het Mathenesserplein in Rotterdam gestaan om aandacht te vragen voor het stoppen met roken en het rookvrij maken van supermarkten. Een groot aantal bewoners tekende zonder aarzelen de petitie tegen de verkoop van sigaretten in supermarkten. Als toekomstige artsen vinden zij het belangrijk om maatschappelijke problemen -zoals roken- aan te pakken en actief een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bevolking. Dat geeft hen pas echt voldoening!

Woendag12 oktober zijn zij te gast in Vlaardingen Vandaag.

De petitie tegen de verkoop van sigaretten in de supermarkten is te tekenen via de volgende link: https://lnkd.in/emwtaF4e