Gemeenteraad geen realistische afspiegeling van Vlaardingse samenleving

Volgens de fractievoorzitter van DENK in Schiedam zit er veel potentie voor zijn partij in Vlaardingen. In het programma Vlaardingen Vandaag bevestigt hij dat veel stemmers op DENK een migratieachtergrond hebben. Ook stelt hij dat het aantal raadsleden met een niet-Westerse achtergrond geen realistische afspiegeling is van de Vlaardingse samenleving.

In 2018 deed DENK in Vlaardingen niet mee aan de verkiezingen vanwege een gebrek aan voldoende kandidaten om politiek actief te zijn. “Wij hebben een actief team in Vlaardingen en zijn op zoek naar kandidaten. Het percentage stemmers op DENK in Vlaardingen biedt perspectief en we hebben een goed netwerk om bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 een rol van betekenis te spelen.”

Ergin geeft ook aan dat de politiek in Vlaardingen is vastgeroest en een nieuwkomer als DENK dus toevoegt aan de bestaande partijen. “Alle persoonlijke ruzies, miljoenentekort en besluiteloosheid zorgen voor politieke instabiliteit. Vlaardingen kan een duwpartij als DENK prima gebruiken.”

Afspiegeling
In Vlaardingen heeft 30% van de inwoners een niet-Westerse achtergrond, terwijl dit percentage in de gemeenteraad nog geen 3% is. Ergin bevestigt dat dit geen realistische afspiegeling is van de Vlaardingse samenleving en spreekt tevens zijn ambitie uit om in Schiedam de grootste partij te worden.

Beluister hier het hele gesprek met Dogukan Ergin in Vlaardingen Vandaag :