Gemeente wil ook huur sportaccommodaties vierde kwartaal 2020 kwijtschelden

Door een nieuwe landelijke regeling kan Gemeente Vlaardingen vermoedelijk ook de accommodatiehuur van lokale verenigingen voor het vierde kwartaal van 2020 kwijtschelden. Eerder gebeurde dit al voor de voorgaande kwartalen.

Dat vertelde wethouder Bart Bikkers woensdag in Vlaardingen Vandaag. Met die nieuwe compensatie moeten verenigingen vrijgesteld worden wat betreft de huur van het vierde kwartaal, net als de kwartalen daarvoor.”Vanochtend ontving ik een brief van de minister over een nieuwe regeling per 9 maart”, zegt Bikkers. “Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar hebben we aanspraak gemaakt op de regeling van Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS). Ook toen konden we huren kwijtschelden.”

De wethouder benadrukt dat de gemeente clubs blijft steunen waar mogelijk: “We zijn aangesloten bij de Vereniging Sport en Gemeenten. Die houden het allemaal voor ons bij. Ik verwacht morgen vanuit die vereniging een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.”

Voor verenigingen is het vanwege de vele verschillende regelingen best ingewikkeld. Zo zijn er de TASO (tegemoetkoming amateursportorganisaties), NOW (noodmaatregel overbrugging voor werkgelegenheid) en TVL (tegemoetkoming vaste lasten). “Vrijwilligers zien soms door de afkortingen het bos niet meer”, stelt Bikkers. “Daarom ondersteunen we ze hierin.”

Beluister hier het hele gesprek met Bart Bikkers in Vlaardingen Vandaag: