Gemeente Vlaardingen wil gaan vaccineren op het Unileverterrein

Het Unileverterrein is voorgesteld aan de GGD als mogelijke locatie voor vaccinatie. Dit vertelde burgemeester Bas Eenhoorn woensdag in het programma Vlaardingen Vandaag bij Omroep Vlaardingen.

“Het is nog niet definitief maar de verwachting is dat de GGD hiermee instemt”, stelt Eenhoorn. De gemeente zal ook gaan kijken of zij iets kunnen betekenen in het vervoer richting de locatie op het District-U, de nieuwe naam van het Unileverterrein. Een Vlaardingse vaccinlocatie moet een alternatief vormen voor de vaccinlocatie op Rotterdam-The Hague Airport, de plek waar Vlaardingers nu naartoe moeten voor vaccinatie.

In zijn wekelijkse gesprek bij de lokale omroep van Vlaardingen keek Eenhoorn ook nog even terug op de jaarwisseling. De burgemeester gaf aan over het algemeen tevreden te zijn ondanks dat er wel voor 24.000 euro aan schade was en er uiteindelijk toch teveel vuurwerk werd afgestoken.

Verlenging lockdown
De verlenging van de lockdown is volgens Eenhoorn niet echt een verrassing en noodzakelijk. “Het is erg begrijpelijk, maar ik mis wel iets. Ik heb heel erg veel behoefte aan perspectief. Dat we van de regering te horen krijgen waar we het voor doen en wanneer het resultaat heeft. Want anderhalve meter afstand als nieuw normaal? Alsjeblieft niet hè!”

Afgelopen week kwam ook naar buiten dat er werd nagedacht over een avondklok, dat ziet Eenhoorn niet zitten. “Dat kan serieuze problemen veroorzaken.” Ook drukt Eenhoorn nogmaals zijn bezorgdheid uit over de lokale horeca. “We hebben vanmorgen nog overleg gehad en het water staat nu echt tot aan de lippen bij deze sector.”

Broekpolder
De burgemeester had het ook over de drukte in de Broekpolder. Afgelopen weekend was het zo druk in de Broekpolder, dat de gemeente de wegen richting de Broekpolder had afgesloten. “Alleen de toegangswegen, niet de Broekpolder zelf”, verduidelijkt Eenhoorn. Dit geeft aan dat deze afsluiting niet uit corona-overwegingen kwam, maar uit verkeersoverwegingen. Eenhoorn roept de bevolking op om het komende weekend de auto thuis te laten. “De Broekpolder is een prachtig gebied om naar toe te gaan met de fiets. Het gebied is groot genoeg om met elkaar te vertoeven en de 1,5 meter kan makkelijk worden aangehouden”.

Beluister hier het hele gesprek met burgemeester Bas Eenhoorn terug: