bron: Google

Gemeente Vlaardingen gaat drone inzetten tegen ondermijning

De gemeente Vlaardingen wilt ogen in de lucht. De gemeente gaat jaarlijks €50.000,- investeren om deel te nemen aan een project met een drone. Dat valt te lezen in de nieuwe Voorjaarsnota. Tot op heden kijkt de gemeente Vlaardingen tijdens haar eigen inspecties met een hoogwerker over gebouwen heen. Een drone heeft meer bereik en is flexibeler inzetbaar volgens de gemeente.

Het gaat om een grote drone die gestationeerd is op Rotterdam The Hague Airport. De gemeente Vlaardingen wil ogen in de lucht hebben in de strijd tegen ondermijning. Aangezien de gemeente niet een politiehelikopter hiervoor kan inzetten kiest het om deel te nemen aan dit drone-project. De drone is volgens de gemeente niet alleen handig om achter gebouwen te kijken. Er zit ook een warmtescan in om bijvoorbeeld hennepkwekerijen op te sporen.

“Het is geen dronetje die je op Alibaba kan kopen”, vertelt wethouder Bart Bikkers in een raadscommissie. “Met deze drone kunnen wij onze eigen inspecties vanuit de lucht doen.” Hierdoor is de gemeente niet meer afhankelijk van een hoogwerker of van politie-inzet. De beelden die de drone maakt worden niet opgenomen. De beelden kunnen alleen live worden bekeken.