Gemeente presenteert ambitieuze meerjarenbegroting, maar daarvoor moeten de woonlasten wel omhoog

Het traditionele haringtonnetje heeft wederom de meerjarenbegroting van Vlaardingen afgeleverd. Het college presenteert een financieel document vol ambitieuze plannen en investeringen. Al gaan de woonlasten wel omhoog. “Anders moesten we bezuinigen en dat willen we niet”, aldus wethouder Bikkers van Financiën.

Er komt 46 miljoen euro meer binnen bij de gemeente, maar ook wordt er 46 miljoen euro meer uitgegeven. Ondanks de vele investeringen blijft de woonlasten van een Vlaardinger hoger dan die van een Schiedammer of een Rotterdammer. “Het gaat ook over een hoger ambitieniveau”, vertelt de wethouder.

In de begroting laat het college weten graag evenementen uit het jubileumjaar door te zetten. “Sommigen voegen echt wat toe aan de evenementenkalender.” Al is het nog maar de vraag of Bikkers dit volgend jaar als wethouder gaat meemaken. De nummer 31 van de kandidatenlijst van de VVD kan op 22 november zomaar de Tweede Kamer in worden gestemd. “Als de kiezer mij naar Den Haag wilt halen dan ga ik. Zo niet dan ga ik vol energie door als wethouder.”