Gemeente goed voorbereid op coronaproof stemmen

Volgens burgemeester Bas Eenhoorn is onze gemeente goed voorbereid om de verkiezingen ‘coronaproof’ te laten verlopen. “Onder andere de drive-thru die we hebben aan de Burgemeester Heusdenslaan en de grote ruimtes zorgen dat de mensen veilig naar de stembus kunnen”, stelt Eenhoorn in zijn wekelijkse coronaupdate in Vlaardingen Vandaag.

“Ik weet niet hoeveel potloden we exact hebben besteld, maar in ieder gevaal heel erg veel, want iedereen krijgt zijn eigen rode potlood.”, aldus de burgemeester. “We kunnen genoeg afstand houden, we voorkomen groepsvorming, we verplichten mondkapjes en we ontsmetten de hokjes na iedere stemmer. De mensen kunnen vol vertrouwen naar de stembus!”

Via de post
Volgens de burgemeester is het goed dat de verkiezingen uitgesmeerd worden over drie dagen. Eenhoorn is ook enthousiast over het poststemmen. “Ik ben blij dat dat kan. Ik zou ook iedere 70-plusser willen oproepen om per post te stemmen.”

Perspectief
De burgemeester reageerde ook op de persconferentie van afgelopen maandag: “Ik ben blij dat we eindelijk weer eens perspectief hebben gekregen. Eindelijk ging het niet alleen over wat niet mag, maar ook over wat er misschien bijna weer wel mag. Jongeren, ouderen, ondernemers: iedereen is aan het einde van hun latijn.”

Luister hier het hele gesprek met burgemeester Bas Eenhoorn in Vlaardingen Vandaag: