Geen straf voor Mihail D. bij dood huisgenoot, rechters oordelen dat het noodweer was

Mihail D., wordt door de Rotterdamse rechtbank niet veroordeeld voor de dood van zijn huisgenoot aan de Westfrankelandsestraat begin 2023. Na een worsteling waren D. en de huisgenoot gaan slapen. De ochtend erop bleek de huisgenoot te zijn overleden.

Voorafgaand aan de worsteling kwam de huisgenoot schreeuwend en dreigend de kamer van D. op. Daarop probeerde de Bulgaarse schilder de huisgenoot uit zijn kamer te werken. In de worsteling die daarop ontstond zijn de twee volgens D. hard op de grond en de salontafel gevallen.

  > Lees hier het hele verhaal: Hoe een gezellige kennismaking tussen twee huisgenoten eindigt in een tragische en bizarre dood

Toen de huisgenoot gewond op de grond lag, heeft D. nog hulp proberen in te roepen. Volgens de huisgenoot was dit na tussenkomst van de huisbaas niet nodig. Hij wilde slapen op de bank. De ochtend erop bleek de huisgenoot te zijn overleden. De precieze doodsoorzaak is niet vast komen te stellen.

In het vonnis geeft de rechtbank aan dat de wijze waarop D. zich verweerd heeft gerechtvaardigd is. De Officier van Justitie kwam ook tot die conclusie, noodweer, tijdens de inhoudelijke behandeling.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.