Geen editie dit jaar, maar wel toekomst voor Varend Corso: ‘We komen weer langs’

Voorzitter Rob Baan is optimistisch over de toekomst van het Varend Corso, ondanks dat de editie van dit jaar afgelopen vrijdag definitief werd geannuleerd. Toch liet Baan maandag in Vlaardingen Vandaag weten dat hij baalt. “Vorig jaar al gecanceld, een evenement van ons op 18 januari ook gecanceld en nu dus weer iets gecanceld. Dat is natuurlijk heel jammer.”

“We wilden het eerst verzetten”, vertelt Baan. “Maar we kwamen er niet uit met burgemeesters en politie. Er komen namelijk heel veel mensen op af, dus als er tegen die tijd nog maatregelen zijn zal het waarschijnlijk niet door gaan.” Ook voor de deelnemers zou het lastig worden. “We waren er al redelijk laat bij dit jaar. De mooiste boten worden gemaakt door de meeste mensen en die hebben ook de meeste tijd nodig. Een half jaar is niet genoeg voor planning, financiering en het maken van de boten.”

Baan maakt zich geen zorgen over de sponsors. “Zij hebben het nu natuurlijk wel een beetje zwaar, maar zullen volgend jaar als alles weer normaal is dolgraag willen laten zien dat ze er nog zijn.” Baan is er van overtuigd dat het Varend Corso bij de volgende editie Vlaardingen gewoon weer zal aandoen. “Als jullie braaf lang de kant staan komen wij gewoon weer langs!”

Luister hier het hele gesprek met Rob Baan van het Varend Corso: