Geen crompouce, maar chocozant bij Schiedamse chocoladewinkel

De crompouce is de laatste tijd een trend. Het is een croissant met een tompouce vulling. De Schiedamse chocoladewinkel pakt het alleen ietsje anders aan, die komen met de chocozant en je kan het al raden, het is een croissant gedipt in en gevuld met chocola. 

De inspiratie van de chocozant kwam van de crompouce, maar volgens Amal Mataich konden zij dat idee overtreffen. “Wij hebben daar onze eigen draai aan gegeven en in een bonte-koe-jasje gestopt.” De reacties zijn volgens Amal heel positief. “Vooral op social media stromen de reacties binnen. Iedereen vindt het superleuk om onze variant te zien van de crompouce.”

De croissant wordt met pure chocolade gedipt, dat was volgens eigenaar Connor Klein de beste keuze. “Het is voor het eerst dat we met brood werken en melkchocolade werd heel snel heel zacht. Deze chocolade blijft heel mooi knapperig, dat is eigenlijk wat we hier noemen het magnumeffect. Die crunch willen we eigenlijk hebben.” De chocozant is tot en met zaterdag beschikbaar in de chocoloadewinkel.