Fotografie: Sander Schenkel - Op de foto staat links wethouder Bart Bikkers en rechts Rob de Graaf, bestuurslid Stichting Stadshart Vlaardingen

Fransenstraat is opgefleurd

De Fransenstraat is afgelopen weken opgefleurd en met nieuwe planten en struiken in mediterrane sferen gebracht.

Wethouder Bart Bikkers en Rob de Graaf, bestuurslid van de Stichting Stadshart Vlaardingen, plantten maandagmiddag 23 mei de laatste lavendelplantjes.

In goed overleg met de ondernemers en bewoners heeft de gemeente het stenige plein laten omtoveren in een sfeervol plein. De bestaande bomen hebben nu een groenvak rondom. In het midden van het plein zijn er twee plantvakken vol bloemen bijgekomen, met zitranden waarop mensen kunnen neerstrijken. Een rij paaltjes richting het Veerplein is vervangen door de bloemschalen die al in de straat stonden, die zijn dus een stukje opgeschoven. Ook aan de rand van het plein zijn er paaltjes vervangen door een beukenhaag. Het beeld ‘Kop van Frans’ blijft het middelpunt van het plein.

De gemeente vergroent stap voor stap de binnenstad. Behalve dat het mooi, is het ook slim. Het helpt om riooloverstromingen bij piekbuien te voorkomen. De beplanting zorgt bovendien op warme dagen voor verkoeling. En natuurlijk zijn de gewipte tegels uit de Fransenstraat aangemeld bij het NK Tegelwippen, want ook dit project draagt hier steentjes aan bij.

Het volledige artikel kunt u hier lezen: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Lavendelgeur_bankjes_en_beukenhagen_Fransenstraat_is_opgefleurd