Franciscus zet medewerkers in het zonnetje op Dag van de Zorg

Het Franciscus Vlietland heeft vandaag veel aandacht besteed aan de Dag van de Zorg. Ondanks de drukte in het ziekenhuis vanwege de coronapandemie, probeerde het ziekenhuisbestuur alle medewerkers in het zonnetje te zetten.

De zorgmedewerkers ontvingen onder meer een boek. Volgens Niels Honig, lid van de raad van bestuur, moet het boek helpen bij de verwerking van wat ze in de coronaperiode hebben meegemaakt. “We hebben een prachtig boek gemaakt met ervaringen van collega’s. Over wat er op het werk gebeurt, maar ook privé. Dat is een bundeling geworden waar mensen een herinnering kunnen ophalen aan de coronatijd.”

Vandaag kregen de medewerkers ook bezoek van het bestuur en was er ruimte voor gesprek. “Sommige medewerkers kunnen niet van de afdeling af. Daar brengen we de boeken, wat lekkers en er zijn nog wat verrassingsacts. We zijn ook aanwezig om te praten over vitaliteit en loopbaanontwikkeling.”

Kunstwerk
Zowel in het Franciscus Gasthuis als het Franciscus Vlietland is een kunstwerk onthuld van kunstenaar Fake. Honig legt uit wat de gedachte daarachter is. “Op een buitenterrein heeft hij op een muur een schilderij gemaakt van een verpleegkundige met een mondkapje en een Superman-logo.” Het beeld staat symbool voor de kracht van zorgmedewerkers.

Beluister hier het gesprek met Niels Honig en de reportage van verslaggever Yke Takens:

Beluister hier het gesprek met zorgmedewerker Antje Frans-Makatita: