Franciscus vernieuwt locaties en zorg; nieuwbouw bij Gasthuis

Nu en in de toekomst wil Franciscus Gasthuis & Vlietland de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners. Samen met huisartsen, huisartsenposten, verloskundigen en kraamzorgorganisaties ontwikkelen wij innovatieve zorgconcepten door digitalisering én vernieuwen wij onze locaties en medische technologie.

In 2022 realiseren wij een aantal ver- en nieuwbouwprojecten. Het Prostaatcentrum Zuidwest-Nederland verhuist naar een nieuwe plek in Franciscus Gasthuis en de centrale hal wordt opnieuw ingericht. In Franciscus Vlietland wordt het Scopiecentrum geopend en werken Huisartsenposten Schievliet en Spoedeisende Hulp nauw samen om spoedzorg verder te ontwikkelen tot een spoedplein met 1 ingang en gezamenlijke triage. In Maassluis realiseren wij een nieuw poliklinisch en diagnostisch centrum.

Ook op het gebied van medische technologie maken we stappen voorwaarts. Zo worden de Centrale Sterilisatie-afdelingen en de afdelingen Radiologie voorzien van nieuwe apparatuur.

Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis

In 2022 starten we met de voorbereidingen voor realisatie van een nieuw gebouw waarin een spoedplein met 1 balie voor de huisartsenpost Rotterdam-Noord en Spoedeisende Hulp, een splinternieuw operatiecomplex en interventiecentrum en een gastvrij Vrouw & Kind Centrum met Ronald McDonald Huiskamer en een kraamzorghotel worden gehuisvest. De kracht van vernieuwing is een nauwe samenwerking met ketenpartners in de regio. Zo hebben huisartsen en verloskundigen meegedacht over het ontwerp van de nieuwbouw. Een nieuwe entree met veel daglicht en overzichtelijke bewegwijzering verbindt de nieuwbouw straks met het huidige ziekenhuisgebouw.

Foto: Artist impression van het Scopiecentrum dat gerealiseerd wordt in Franciscus Vlietland