Digipunten voor patiënten

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt steeds vaker zorg op afstand als dat kan en de patiënt dat wil. Het is niet altijd meer nodig dat patiënten naar het ziekenhuis komen dankzij verschillende digitale zorgoplossingen, zoals de Thuismeten-app, BeterDichtbij voor beeldbellen en berichten sturen.

Het omgaan met digitale zorgoplossingen kan voor sommige patiënten lastig zijn. Daarom is het ziekenhuis gestart met een Digipunt, een fysiek punt waar patiënten terecht kunnen met vragen over het inloggen in het patiëntenportaal MijnFranciscus, het gebruik van BeterDichtbij en de Thuismeten-app, het invullen van digitale vragenlijsten en het aanmaken van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (digitaal dossier op zak).

Er is een Digipunt in Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en in Franciscus Vlietland (Schiedam) in de centrale hal. De digipunten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor patiënten die niet naar een van de ziekenhuislocaties kunnen komen, is er ook de mogelijkheid om naar een Digipunt te bellen via 010 – 893 5399.