De nieuwe Raad van Bestuur van de Zonnehuigroep. (foto: De Zonnehuisgroep)

Fractievoorzitter Tweede Kamer in Raad van Bestuur Zonnehuisgroep

De Zonnehuisgroep krijgt een nieuwe Raad van Bestuur. Arjen in ’t Veld en Tweede Kamerlid Liane den Haan nemen de taken van Aukje van Kalsbeek vanaf 1 november over. Wel blijft huidig bestuurslid Van Kalsbeek nog een aantal weken betrokken bij de organisatie om de overgang in goede banen te leiden.

Den Haan is bij veel mensen bekend als Tweede Kamerlid, een positie die ze sinds 2021 bekleed. In juli maakte Den Haan op X al bekend zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen bij de verkiezingen in november voor haar partij GOUD. De reden daarvoor was dat de politiek volgens haar te weinig om de inhoud gaat en opportunisme en populisme de orde van de dag zijn.  

Wel blijft Den Haan betrokken bij ouderen en daar heeft ze naar eigen zeggen een goede reden voor. “De ouderenzorg staat onder grote druk. Toch liggen er ook nog veel kansen om ervoor te zorgen dat we kwetsbare ouderen een fijn thuis kunnen geven en daarbij behorende zorg, hulp en ondersteuning. Een sociale en veilige werkomgeving is daarbij essentieel. Daar zet ik mij graag voor in.”

De Raad van toezicht zegt blij te zijn met de komst van Den Haan en In ’t Veld. De 2 bestuursleden zouden de koers van de Zonnehuisgroep door kunnen zetten. Daarnaast moeten de kersverse bestuursleden de Zonnehuisgroep toekomstbestendig maken voor een veranderende zorgvraag.