Fractievoorzitter CDA: ‘Vlaardingen betaalt 12.500 euro om iemand een held te maken’

Corné Venema, fractievoorzitter van het CDA, heeft stevige kritiek op de keuze van de gemeente om financieel bij te dragen aan het programma De Helden van Nu van SBS6, waarin zogenaamde coronahelden in het zonnetje worden gezet. Om in dit programma kandidaat te zijn moet er 12.500 euro worden betaald en dit is Venema een brug te ver.

“We zijn net van het preventieve toezicht af van de provincie en dan geven we ons geld uit aan dit ingekochte item. Uitgaves moeten onuitstelbaar en onvermijdbaar zijn. Is het echt nodig voor een gemeente om je in te kopen om te laten zien hoe goed je ambtenaren zijn?”

Artikel 34 vragen
Het CDA heeft daarom een aantal vragen geformuleerd voor het college om duidelijkheid te krijgen in deze uitgave. Volgens Venema is het echt wrang om zoveel geld uit te geven voor de nominatie van twee ambtenaren en hij vraagt zich ook af op welke wijze er gekozen is. “De gekozen ambtenaren doen uitstekend werk, maar er zijn 400 ambtenaren waar je hetzelfde voor kan zeggen.” Venema geeft verder aan het bedenkelijk te vinden dat helden gecreëerd zouden moeten worden door het betalen van een geldsom. “Een heldenstatus moet niet te koop zijn”, aldus Venema.

Beluister hier het hele gesprek met Corné Venema in Vlaardingen Vandaag: