OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flip Vethaaktrofee voor jong schermtalent Quinten Krottje

De 11-jarige Quinten Krottje heeft gisteren uit handen van wethouder Bart Bikkers de Flip Vethaaktrofee ontvangen. Krottje maakt furore binnen de Vlaardingse schermwereld en verrichte een grote prestatie door het hoogste niveau in de schermsport binnen schermvereniging Trefpunt.

Bij de schermsport kun je bepaalde gedefinieerde niveaus bereiken. Dat heet het Brassardsysteem. Krottje behaalde Brassard Blauw, het hoogste binnen zijn vereniging. Hij is nu sportleider niveau 3 en clubscheidsrechter. Ook mag hij optreden als zaalassistent van de maître en mag hij floretclubwedstrijden jureren.

Krottje ontving de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport. Hij werd thuis verrast met de trofee en een bos bloemen. Met de Flip Vethaaktrofee voor én door Vlaardingers wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. De gemeente zet deze personen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Beluister hier het interview met trofeewinnaar Quinten Krottje in Vlaardingen Vandaag donderdag: