Financiële hulpverlening heeft positieve effecten op allerlei leefgebieden

Bovendien levert het maatschappelijke winst op.

Toch is er nog volop ruimte voor verbetering, want veel mensen krijgen nog niet de financiële hulp die ze nodig hebben. Tegelijkertijd staat de bestaanszekerheid steeds verder onder druk, waardoor meer mensen te maken krijgen met geldproblemen. Ook de nasleep van de coronacrisis zal zorgen voor een toename aan hulpvragen, verwachten schuldhulpverleners. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een onderzoek van bureau Purpose in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.

Het onderzoek, dat op 12 april is verschenen, werd gedaan in opdracht van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverleners, die dit jaar haar 90-jarig bestaan viert. De NVVK roept gemeenten, die momenteel bezig zijn met het smeden van nieuwe collegeakkoorden, daarom op om te investeren in het zo vroeg mogelijk opsporen van mensen met schulden. ‘De ervaring is dat mensen vaak wel vijf jaar wachten met het zoeken van hulp, maar de schulden zijn dan groter en het oplossen ervan is complexer’, schrijft de vereniging.

Bron: Binnenlands Bestuur – 12 april 2022 – Auteur: Adriaan de Jonge. Het gehele artikel in Binnenlands Bestuur is hier te lezen: https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/maatschappelijke-winst-door-financiele-hulp?tid=TIDP2258050XBE46EA0998D94BD0AE2C55A8A1417C48YI5&utm_campaign=BB_NB_Dagelijks&utm_medium=email&utm_source=binnenlandsbestuur