Fightteam Vlaardingen mag op locatie blijven na toezegging wethouders

Het Fightteam Vlaardingen verkeerde lange tijd in onzekerheid. De sportschool, gevestigd op bedrijventerrein Groot Vettenoord, wil graag op de huidige locatie blijven, maar het bestemmingsplan stond dat niet toe. Toezeggingen van de verantwoordelijk wethouders brengen daar verandering in.

Eigenaar Ernst Moerkerken deed twee weken geleden op Omroep Vlaardingen zijn hartenkreet. Hij huurt al lange tijd het pand en wil overgaan tot koop. De huidige eigenaar stemt daarmee in, maar het bestemmingsplan liet vooralsnog een sportfunctie niet toe in het pand. Opvallend, aangezien die functie al zo’n vijftien jaar wordt uitgevoerd. Tot 2017 door Club Fit, daarna door Fightteam Vlaardingen.

Volgens Moerkerken was er jaren terug al een toezegging vanuit de gemeente Vlaardingen om het bestemmigsplan te wijzigen, maar zwart-op-wit is er niets bekend. Wethouders Bart Bikkers (sport en economische zaken) en Ivana Somers (ruimtelijke ordening) hekelden de situatie en besloten afgelopen vrijdag langs te gaan met goed nieuws: de gemeente gaat meewerken bij het legaliseren van de sportfunctie op het bedrijventerrein.

‘Onbehoorlijk bestuur om het niet te doen’
“Deze situatie is al zo lang aan de gang”, vertelt wethouder Somers in Vlaardingen Vandaag woensdag. “Er moeten nog wat dingen worden uitgezocht, maar we gaan voor een structurele oplossing. We hebben Ernst groen licht gegeven.” Media-aandacht zorgde voor meer tempo in de zaak. “Het legaliseren is om wat voor redenen dan ook nog niet gebeurd”, vertelt Somers. “Maar er schijnen ook toezeggingen te liggen. Dan vind ik het onbehoorlijk bestuur om dat legaliseren niet te doen.”

Eigenaar Ernst Moerkerken is blij met de ontwikkelingen. In een reactie laat hij weten dat de toezeggingen van de wethouders voldoende zijn om over te gaan tot de aankoop van het pand. “We moeten nog wel zelf de financiën op orde brengen, maar daar heeft de gemeente niets van doen”, aldus Moerkerken.

Beluister hier het interview met Ernst Moerkerken op 14 mei:

Beluister hier het interview met wethouder Ivana Somers over de toezegging op 26 mei: