Foto: Klaas Burger

Feest voor de Stadskraan: Ernst, Bobbie en The Kik

Misschien heeft u de grote contrabas met Vlaardingse vlag al aan de Stadskraan zien hangen. Er komen namelijk kraanconcerten aan. Stichting Stadskraan Vlaardingen organiseert een muziekfestival op het Museumplein, voor de Stadskraan. Het festival wordt op 15 en 16 september georganiseerd in het kader van de viering van Vlaardingen 750.

Het muziekfestival is gratis te bezoeken. Vrijdag 15 septemer wordt er gestart met Vlaardingse brassband Thalita, die andere muziek zullen spelen dan ze normaal doen. Romeo & Julia komen over de liefde zingen en Havelok & John Buijsman zullen met woest en rustig slagwerk Rotterdamse poëzie laten klinken. Stringfever komt opzwepen met strijkinstrumenten en om de avond af te sluiten zal ‘Bencha & de Stadskraan’ een spectaculaire luchtacrobatiekoefening opvoeren.

Zaterdag 16 september kunnen kinderen dansen met de Albedadansers en genieten van Ernst, Bobbie en de rest. Derya Yildirum & Gumsek brengen Turkse popmuziek naar de haven, gevolgd door de beatmuziek van The Kik en de blazers & bassen van Convoi Exceptional. Ook om de zaterdag af te sluiten zal Bencha in de Stadskraan klimmen voor luchtacrobatiek.