Facebookpagina voor beter hondenveldje Oranjepark

Hondeneigenaren uit het Centrum hebben kritiek op het hondenveldje in het Oranjepark. In de strijd voor een beter hondenveldje is er een Facebookpagina opgericht. ‘Geef Vlaardingse doggies ruimte in het Oranjepark’ is opgericht door Jelle Blom.

Blom vertelt in Vlaardingen Vandaag waarom dit nodig is. “Het Oranjepark is een schitterend park, alleen het gebied wat aangemerkt staat als hondenveldje ligt er allesbehalve goed bij.” Met de Facebookpagina wil Blom aandacht vragen voor het probleem, onderzoeken hoe andere hondenbezitters erover denken en contact zoeken met de Vlaardingse politiek.

“Naast het hondenveldje ligt een picknickveldje. Die worden van elkaar gescheiden door twee boomstammen.”, vervolgt Blom. “Daar kunnen honden zo overheen springen. Op dat picknickveldje liggen lege lachgashulzen en glasscherven. En bovendien kan je een boete krijgen als Toezicht & Handhaving langsloopt.” Volgens Blom is er een goede oplossing te bedenken. “Maak een afgesloten hondenveldje. Dan kunnen honden loslopen zonder dat andere bezoekers van het park er last van hebben. Bovendien krijg je dan geen gevaarlijke situaties met fietsen en scooters. Er moeten ook afvalbakken komen voor de poepzakjes, want waar betalen we anders onze hondenbelasting voor?”

Blom heeft aangegeven dat er bij 250 likes op de Facebookpagina contact zal worden gezocht met de gemeente. De teller staat voorlopig op 70.

Luister hier het hele gesprek met Jelle Blom in Vlaardingen Vandaag: