bron: Rijnmond

Explosie op de Sluishoeve ‘Gelukkig heb ik de honden gered’

Vannacht waren twee harde knallen te horen in de Hoevenbuurt. Bij een woning op de Sluishoeve in Vlaardingen ontploft rond 3 uur ’s nachts een explosief. De bewoonster zat rechtop in haar bed en vertelde erover bij Rijnmond. “De buren zeiden dat ik uit het raam moest springen, maar ik dacht: dat kan helemaal niet.”

Een eerste knal. “Ik werd toen wel wakker, maar ik bleef nog even liggen. Ik moest nog even bijkomen en dacht dat het misschien wel ergens anders was.” Een tweede knal. “Ik hoorde het raam springen en riep naar mijn zoontje dat hij zo snel mogelijk 112 moest bellen. Ik dacht: wat moet ik doen?”

Bij een zwartgeblakerde voordeur en omringd door glasscherven staat het slachtoffer in haar oranje hesje de schade bij elkaar te bezemen. Ook ligt er een videodeurbel op de grond. “De beelden daarvan heb ik nog wel kunnen zien. Er liep een man helemaal in het zwart gekleed, dus je kon hem niet zo goed zien.” De beelden zijn in handen van de politie.

Wel kon ze zien wat de man aan het doen was. “Hij stond iets op zijn gemak aan te steken. Dan gooit hij het richting mijn voordeur, rent weg en toen was het ‘bam’.” De ontploffing leidt tot een vlammenzee. “De buren zeiden dus dat ik uit het raam moest springen, maar ik dacht: dat kan helemaal niet. Gelukkig heb ik een tuin en kon ik zo naar buiten. Gelukkig heb ik de honden gered.” Volgens de bewoonster was het ‘doodeng’. “Gelukkig was mijn jongste kind logeren bij mijn broer en schoonzusje. De oudste is er rustig onder. Hij is vast geschrokken, maar dat merk je niet.”

‘Het kan geen afrekening zijn’

Volgens de bewoonster kan het geen drugsafrekening zijn. “Ik werk in de zorg, mijn man ook. Hij had nu toevallig nachtdienst. Waar dit vandaan komt weet ik ook niet.” Vandaag gaat zij niet naar haar werk. “Ik heb mezelf al netjes afgemeld. Hoe moet ik na wat er gebeurd is naar mijn werk?” Haar gedachten schieten alle kanten op. “Het is echt chaos in mijn hoofd. Wat moet ik doen nu? Wat als de kinderen buitenspelen? Ben ik hier nog wel veilig?”

De geschrokken vrouw heeft er maar een woord voor over: ‘schande’. “Als je zoiets doet ben je zielloos. Het zijn vast jongens die niets te doen hebben. Waarom? Je maakt levens kapot zo. Ik voel me nu niet meer veilig in mijn eigen huis.”

De politie is op zoek naar meer informatie en/of camerabeelden. Hiervoor kan gebeld worden naar 0900-8844.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.