Foto: Evides

Evides-oplichters actief in Vlaardingen: ‘Vertrouw niet iedereen die aan de deur komt’

In Vlaardingen en Maasland zijn mensen actief die zich voordoen als medewerkers van waterbedrijf Evides. Hierover heeft Evides afgelopen week meldingen gekregen. Het motief is bij Evides niet bekend, omdat er vooralsnog niks is gestolen en er geen bedreigingen zijn geweest. Het waterbedrijf waarschuwt nu haar klanten.

Volgens Evides gebeurt dit stadsbreed in Vlaardingen en niet in een specifieke wijk. “De persoon/personen dragen geen bedrijfskleding van Evides en legitimeren zich ook niet. Ze hopen binnengelaten te worden door de bewoners.” Iedere keer als er een melding binnenkort over een ‘Evides-oplichter’ plaatst Evides een bericht op de socialmediakanalen, om de klanten hiervan bewust te maken. “We proberen preventief onze klanten te laten weten waar ze o moeten letten op het moment dat ze de persoon aan de deur niet vertrouwen.”

Legitimatie verplicht

Volgens Evides is het makkelijk te herkennen of iemand van Evides is of niet. “Al onze medewerkers hebben bedrijfskleding aan en legitimeren zich aan de deur. Bovendien komen ze met een Evides-bus langs. Onze medewerkers zijn zich verplicht om zich te legitimeren voor de deur. De klant mag altijd vragen naar legitimatie en dat mogen we niet weigeren.” Als iemand zich niet kan legitimeren als Evides-medewerker, is het dus geen Evides-medewerker. Op de foto boven dit artikel is te zien hoe de bedrijfskleding, legitimatie en bedrijfsauto van Evides eruit zien.

Waterkwaliteitscontroles worden, in opdracht van Evides, uitgevoerd door AqualabZuid. “Al hun medewerkers dragen ook zichtbaar legitimatie en bedrijfskleding en ze hebben een bedrijfsauto. Daarnaast hebben zij een brief van Evides bij zich over de monstername. Als de klanten ondanks al deze informatie nog steeds twijfelen mogen ze altijd contact met ons opnemen.”