‘Er moet vervoer geregeld worden naar vaccinatielocatie Rotterdam The Hague Airport’

Marco van Unen heeft vragen gesteld aan de burgemeester over het mogelijk gemeentelijk regelen van vervoer naar vaccinatielocatie Rotterdam The Hague Airport. Dat vertelde het gemeenteraadslid van Beter voor Vlaardingen (BvV) in Vlaardingen Vandaag. Volgens Van Unen zou het dan gaan om vervoer voor mensen uit de zorg, oudere mensen en kansarme mensen.

Volgens het gemeenteraadslid is Rotterdam The Hague Airport lastig bereikbaar zonder auto. Er is een mogelijkheid via het openbaar vervoer, maar volgens Van Unen is dat “een ramp voor ouderen”. Volgens hem is dit een landelijk probleem, omdat er maar 25 priklocaties zijn in het hele land. “Er zijn genoeg zorgmedewerkers die kunnen prikken, ik weet alleen niet of dat logistiek haalbaar is met het vervoer van het vaccin”, aldus Van Unen. “Als dit niet mogelijk is moet de gemeente zich inzetten om het vervoer te regelen naar de vaccinatielocatie.”

Volgens van Unen heeft de burgemeester de vragen uitgezet binnen de ambtelijke organisatie en zullen de uitkomsten snel volgen.

Beluister hier het hele gesprek met Marco van Unen: