Enorm podium in de haven: Vlaardingen maakt zich op voor unieke ‘Kraanconcerten’

De voorbereidingen voor de eerste editie van de Kraanconcerten zijn in volle gang. Hekken worden om de Oude Haven in Vlaardingen geplaatst en bouwwerkzaamheden op het podium zijn in volle gang. De concerten vinden dit weekend plaats.

Het ponton met daarop het podium bevindt zich tussen de Westhavenkade en Oosthavenkade, gericht op het westen. Medeorganisator Leo Bakker bekijkt alle voortang en is trots. De organisatie had te maken met flinke uitdagingen om de concerten voor elkaar te krijgen. Zo moest het podium in twee secties door de sluis heen. “Want het volledige podium is te breed.”

Het geeft aan hoe uniek de Kraanconcerten zijn. Al eerder werden er in Vlaardingen concerten gegeven vanaf pontons in het water, maar nooit eerder was het podium zo groot. De omvang doet denken aan het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. “Het podium is goed zichtbaar en ligt hoog op het water, zodat de mensen ook een stukje omhoog kijken om alles goed te kunnen zien.”

Klassieke muziek

Bakker kijkt uit over de nu nog rustige Oude Haven, maar kan zich het feest op de vrijdag en zaterdag al helemaal voorstellen. “Het is een heel gevarieerd klassiek programma op de vrijdagavond. Zo komen er bewerkingen terug van moderne popsongs. Ook komen er ergens op de avond trommels op het podium. Dus het wordt niet de normale klassieke muziek die je verwacht.”